Παρουσίαση βιβλίου – «Ο Νόι και η φάλαινα» από τις εκδόσεις Ίκαρος.

0
Παρουσίαση βιβλίου – «Ο Νόι και η φάλαινα» από τις εκδόσεις Ίκαρος.
Κάθε βράδυ από την ώρα που γεννήθηκαν τα παιδιά διαβάζουμε ένα παραμύθι. Είναι μια γλυκιά μας συνήθεια, μια ρουτίνα λίγο πριν τον ύπνο που δεν θέλω να σταματήσουμε με τίποτα. Τα παιδιά λατρέυουν τα βιβλία, ακούνε με μεγάλη προσοχή, παρατηρούν τις εικόνες και ρουφάνε κυριολεκτικά τη στιγμή!

Χθες το βράδυ όμως κάναμε βραδιά παραμυθιού, διαβάσαμε 2 παιδικά βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν αλλά και ακόμα 2 πολύ πολύ αγαπημένα!

Το πρώτο βιβλίο που διαβάσαμε ήταν «Ο Νόι και η φάλαινα» του Benji Davies, από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Είναι πραγματικά ένα πολύ τρυφερό βιβλίο που μιλάει για ένα παιδί που αισθάνεται μοναξιά σ ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Για ένα παιδί που βοηθάει όποιον έχει ανάγκη και μάλιστα ακόμα και ένα φαλαινάκι. Για μια οικογένεια που είναι μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα! Το λάτρεψα!

Η εικονογράφηση του βιβλίου απλά υπέροχη, σε ταξιδεύει μαζί με τις λέξεις.
Περιγραφή

Ο Νόι ζει μαζί με τον μπαμπά του και τις έξι γάτες τους σ’ ένα σπίτι κοντά στην ακρογιαλιά. Κάθε μέρα ο πατέρας του ξεκινούσε από πολύ πρωί για τη δουλειά του και τον άφηνε μόνο του στο σπίτι. Μια μέρα, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, ο Νόι βρίσκει ένα μικρό φαλαινάκι που είχε ξεβραστεί στην αμμουδιά και το σώζει, βάζοντάς το στην μπανιέρα του σπιτιού του. Περνάει χρόνο μαζί του, λέγοντάς του πολλές ιστορίες· γνωρίζει καλά όμως ότι ο μπαμπάς του θα θυμώσει πολύ μόλις το αντικρίσει στο σπίτι. Το φαλαινάκι είναι ένα μεγάλο μυστικό για μια τόση μικρή οικογένεια και δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ. Έτσι, ο Νόι και ο μπαμπάς του, αποφασίζουν να το μεταφέρουν στη θάλασσα, αλλά πριν το κάνουν, θα μάθουν τόσα ο ένας για τον άλλον που η οικογένειά τους θα γίνει πιο δυνατή!

Ο Benji Davies καταφέρνει να δημιουργήσει για μια ακόμη φορά μια ιστορία με ιδιαίτερα νοήματα (για τη φιλία, τη μοναξιά και την οικογένεια), χρησιμοποιώντας απλές λέξεις που συνυπάρχουν αρμονικά με τη ναΐφ εικονογράφησή του. Ένα βιβλίο με το οποίο μπορούν να ταυτιστούν πολλά παιδιά και γονείς.

Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία. Ήταν επίσης στη βραχεία λίστα για τα Booktrust BestBooks, και Peter’s Book of the Year, καθώς και για το Bookseller’s Guild of Madrid Picture Book στην Ισπανία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Σειρά:
Α’ Έκδοση: 2017
Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 24,5 x 28
ISBN: 978-960-572-127-5

Ο Νόι και η φάλαινα

 

Για το δεύτερο βιβλίο που διαβάσαμε χθες θα σας μιλήσω πολύ πολύ σύντομα!
Το υπόσχομαι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here